Чорна п'ятниця: в чому прикол?

Чорна п'ятниця: в чому прикол?

Якщо в останні пару тижнів вас не засипають пропозиціями гігантських знижищ та іншими заманухами, вам варто запитати себе: ви взагалі живі? :)

Здається, всі навколо (особливо продавці чого завгодно) просто збожеволіли через чорну п'ятницю. Але що це за чорна п'ятниця така? Чому вона саме чорна (а не фіолетова в цяточку, наприклад?) Чому саме п'ятниця? І коли вона? (Ось це ви вже напевно дізналися.)

Чорна п'ятниця: трохи історії

Вперше чорну п'ятницю стали проводити, звичайно ж, в США, в 1966 році. Штати тоді перебували в кризі, товари продавалися дуже погано і продавцям було необхідно якимось чином стимулювати попит.

Час організованої знижкової акції було обрано не випадково: щороку в останній четвер листопада Америка відзначає велике сімейне свято День Подяки.

Після Дня Подяки стартує різдвяний сезон - час, коли люди починають активну підготовку до Різдва і Нового Року, обирають подарунки, планують відпустки і таке інше.

Саме в перший день різдвяного сезону американські магазини вирішили провести свій розпродаж. Чорна П'ятниця - завжди остання п'ятниця листопада, одразу після Дня Подяки. У 2019 це - 29 листопада.

З часів першої акції пройшло вже трохи більше 50 років і ми можемо сміливо зробити висновок, що ідея зайшла: сьогодні розпродажі Чорної П'ятниці проводяться у всьому світі, і Україна - не виняток.

Звичайно, з маштабами США нам поки не зрівнятися. Страшенні тисняви в магазинах, епічні битви за труси і ночів’я на морозі в очікуванні відкриття магазину є не менш легендарними, ніж черги за найновішим айфоном у день відкриття його продажів.

Чорна п'ятниця в Україні

В Україні ця традиція прижилася не одразу. У нас акцію вперше провели близько 7 років тому, але лише в останні 3-4 роки вона стала справді масовою.

У 2019 знижкові акції мають намір проводити всі великі і дрібні національні інтернет-магазини, великі торгові центри в містах по всій країні, спортивні клуби, туристичні агентства, салони краси, ательє, готелі, коротше, представники практично будь-який сфери бізнесу.

Звичайно, у деяких продавців все ще занадто сильною є спокуса провести "розпродаж по-українськи": напередодні акції підвищити ціну на товар, і потім радісно оголосити про гігантські знижки, просто скинувши ту саму різницю.

Благо, найбільші гравці вже зрозуміли цінність своєї репутації і не грають в ці дивні ігри.

Чорна п'ятниця: як вичавити з неї максимум?

Незважаючи на деяку згадану вище специфіку, з Чорної П'ятниці все ж можна отримати користь.

Просто візьміть на озброєння ці прості правила:

  1. Тримайте себе в руках. Люди схильні купувати речі тільки тому, що ціна здається їм фантастично вигідною. І хапальний рефлекс змушує нас брати зараз, бо потім може вже не бути. Ну або просто щоб іншому не дісталося. Згодом, коли чорноп’ятничний угар минає, виявляється, що все це лахіття, звичайно, коштувало дуже мало, але можна було б і зовсім на нього не витрачатися.
  2. Готуйтеся заздалегідь. Поки вас не охопила ейфорія від небаченої щедрості яка захопила реальність, краще скласти вичерпний список дійсно необхідних у господарстві речей. Ще краще - заздалегідь пройтися по магазинах і все необхідне помацати і поміряти. Відбракувати невдале і зауважити, де лежить те, що підійшло. Зовсім фантастика - це заздалегідь записати ціни на жадані предмети, щоб переконатися, що в день Ч (П) вони таки дійсно обійдуться дешевше. Ще можна заздалегідь обрати ті магазини, які пропонують за об'єкт бажання більшу знижку на кращих умовах. Але такий божественний рівень підготовки практично нереальний.

Так чому ж таки вона "Чорна"?

Як завжди, достеменно цього ніхто не знає. Але є дві версії:

Чорна п'ятниця і microcash

Звичайно ж ми розуміємо, що вам на ваші покупки знадобляться гроші. І ми, як і зазвичай готові допомогти. Наша чорна п'ятниця стартує в 00:01 29 листопада та триватиме рівно 24 години.

Слідкуйте за своїми поштовими скриньками і нашими соцмережами для отримання кращих пропозицій цього дня.

Бережіть свої нерви, тримайте ноги в теплі а розум холодним, та вдалого вам шопінгу!

Отримати кредит

28 листопада 2019 : Microcash


Похожие статьи